Úvodní stránka Abecední seznam Náhled alba
Obrázek:
Předcházející Předcházející obrázek Následující Následující obrázek
Výběr alba:
Paryby a rybyObojživelníciPlaziPtáciSavci
Další odkazy:
O projektu... O autorovi...
Album - Ptáci - č. 003

Ptáci - Běžci - Emu hnědý (Dromaius novaehollandiae)
 
Ptáci - Běžci - Emu hnědý (Dromaius novaehollandiae)
 
Emu hnědý (Dromaius novaehollandiae)
Výška 150 - 185 cm, hmotnost 55 kg. V prosinci až dubnu snáší samice na holou zem 5 - 11 tmavozelených vajec, pak veškerou péči přebírá samec. Sedí 25 - 60 dní a po celou dobu nepřijímá potravu. Mláďata, která jsou zpočátku tmavě pruhovaná, vodí až 18 měsíců. Někdy pečuje o vejce od více samic. Mláďata dospívají ve 2 až 3 letech. Vyskytuje se v Austrálii a obývá křovinaté stepi a buš. Živí se hmyz, drobní obratlovci, tráva, plody, zelené části rostlin


Petr Horčičko, Ivo Lysoněk - 2004