Úvodní stránka Abecední seznam Náhled alba
Obrázek:
Předcházející Předcházející obrázek Následující Následující obrázek
Výběr alba:
Paryby a rybyObojživelníciPlaziPtáciSavci
Další odkazy:
O projektu... O autorovi...
Album - Ptáci - č. 040

Ptáci - Dravci - Sup bělohlavý (Gyps fulvus)
 
Ptáci - Dravci - Sup bělohlavý (Gyps fulvus)
 
Sup bělohlavý (Gyps fulvus)
Patří mezi nejčastěji chované i rozmnožované druhy. V Evropě se vyskytuje na Balkáně a na Pyrenejském poloostrově, občas hnízdí i v Alpách, dále jej najdeme v severní a východní Africe a v Asii. Požírá hlavně vnitřnosti. Počátkem jara začíná hnízdit na skalních útesech, méně již na stromech. Snáší jen jedno vajíčko. Samice na něm sedí přes 50 dnů. Rodiče mládě krmí přes tři měsíce.


Petr Horčičko, Ivo Lysoněk - 2004